Cum arată primele autobuze electrice care au fost introduse în circulaţie în România - GALERIE FOTO

Postat la 31 mai 2018 103 afişări

Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public (CTP) au pus joi în circulaţie primele 10 autobuze electrice din România, cumpărate din fonduri elveţiene. Autorităţile doresc nu doar înlocuirea unor autobuze vechi, ci orientarea spre un sistem de transport care foloseşte energie nepoluantă.

Cum arată primele autobuze electrice care au fost introduse în circulaţie în România - GALERIE FOTO

Primarul Emil Boc a declarat, la prezentarea celor 10 autobuze electrice, că bugetul total al proiectului este de 32 de milioane de lei, din care 27,2 milioane de lei o reprezintă contribuţia elveţiană.

“Pentru prima dată în România se introduc în circulaţie autobuze electrice, fiind un eveniment în premieră naţională. (...) Bugetul total al proiectului este de 32 de milioane de lei, din care 27,2 milioane de lei o reprezintă contribuţia elveţiană, restul fiind acoperit din bugetul local, cu aceşti bani fiind achiziţionate 10 autobuze electrice, de producţie poloneză. Cluj-Napoca dă semnalul privind direcţia de evoluţie spre transportul public nepoluant, pentru că ne interesează sănătatea fiecăruia dintre noi şi reducerea poluării aerului, astfel că ne propunem ca prioritate strategică schimbarea flotei de transport în comun a CTP care să devină, după 2025, complet nepoluantă”, a spus Boc.

Vezi aici mai multe imagini 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.