Cum arată noul model de metrou care va circula la Bucureşti. Metrorex cumpără garnituri de la spanioli

Postat la 16 septembrie 2011 104 afişări

Compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a câştigat contractul în valoare de 107,2 milioane euro privind livrarea a 16 trenuri noi de metrou companiei Metrorex, a declarat vineri directorul general al companiei româneşti, Gheorghe Udrişte.

"CAF a câştigat contractul. Anunţul oficial va fi făcut luni. Diferenţa de preţ faţă de celălalt competitor, Bombardier din Canada, este de 20 milioane euro", a afirmat Udrişte prezent la un eveniment organizat de Complexul Energetic Turceni, la care ocupă un loc de membru în Consiliul de Administraţie. Contractul prevede posibilitatea achiziţionării altor opt garnituri de metrou. Primele treburi vor fi livrate în 2012. Contractul are o durată de 38 luni şi este finanţat printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat. Trenurile au în total 96 de vagoane şi vor înlocui garniturile vechi de tip IVA. Achiziţia celor 16 trenuri este inclusă, alături de alte 21 de garnituri, în acordul de împrumut încheiat în 2009 de Guvern cu Banca Europeană de Investitii (BEI), de 395 milioane euro, pentru construcţia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transport,
metrorex,
metrou,
garnituri
/actualitate/cum-arata-noul-model-de-metrou-care-va-circula-la-bucuresti-metrorex-cumpara-garnituri-de-la-spanioli-8760909
8760909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.