Cum arată destinaţia ideală pentru sărbătorile de iarnă

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 decembrie 2013 143 afişări

Mii de turişti vizitează Viena în perioada sărbătorilor de Crăciun pentru luminile spectaculoase, târgurile tradiţionale şi concertele speciale.

Candelabre luminoase, globuri uriaşe roşii, stele şi comete, aripi de înger se aprind în fiecare seară din luna decembrie pe cele mai importante străzi din Viena, oraş renumit pentru atmosfera de sărbătoare. Cele aproximativ 40 de artere de cumpărături din Viena sunt luminate cu becuri LED pentru care Primăria a investit circa 4,5 milioane de euro.

O altă atracţie o reprezintă a Capitalei austriece o reprezintă târgurile de Crăciun scăldate în lumină,  miros de vin fiert şi castane prăjite, apreciate deopotrivă de turişti şi localnici. Decoraţiuni fabricate manual şi dulciuri precum “lebkuchen” (turta dulce) pot fi cumpărate de la sutele de căsuţe în care comercianţii îşi expun marfa.

Cel mai mare târg din Viena, numit Wiener Adventzauber, se află în faţa Primăriei şi atrage peste 3 milioane de vizitatori anual, din care 500.000 din străinătate. Pieţe tradiţionale în stil vechi sunt şi în pieţele Freyung şi Am Hof. Romanticii sunt atraşi de pieţele aflate în apropierea palatelor Schönbrunn, Belvedere şi Wilhelminenberg. Cei pasionaţi de design nu trebuie să rateze pieţele temporare din apropierea muzeelor Quartier şi Looshaus din centrul oraşului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-destinatia-ideala-pentru-sarbatorile-de-iarna-11776636
11776636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.