Legea referendumului, publicată în MO. Revizuirea, posibilă la prezidenţiale doar cu cvorum de 50%

Postat la 16 decembrie 2013 39 afişări

Legea referendumului în noua formă, cu un cvorum redus la 30%, a fost publicată luni în Monitorul Oficial, împreună cu decretul de promulgare al preşedintelui Traian Băsescu, însă aplicarea prevederilor acestei legi pentru revizuirea Constituţiei devine imposibilă la alegerile prezidenţiale.

Legea referendumului, publicată în MO. Revizuirea, posibilă la prezidenţiale doar cu cvorum de 50%

 Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea noii Legi a referendumului în 14 decembrie, anunţul fiind făcut de Administraţia prezidenţială în aceeaşi zi la ora 23.56 printr-un comunicat de presă.

În acest context, adoptarea revizuirii Constituţiei va putea fi realizată anul viitor, printr-un referendum concomitent cu alegerile prezidenţiale, doar cu un cvorum de 50% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

Pentru a organiza simultan alegerile prezidenţiale cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei, primul tur de scrutin ar fi trebuit organizat în 30 noiembrie 2014 (duminică), pentru ca două săptămâni mai târziu să aibă loc al doilea tur de scrutin, respectiv în duminica din 14 decembrie 2014.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-referendumului-publicata-in-mo-revizuirea-posibila-la-prezidentiale-doar-cu-cvorum-de-50-11776729
11776729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.