Un start-up românesc obţine finanţare de la Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 15 decembrie 2013 164 afişări

Omnipaste, un start-up din România care a dezvoltat o soluţie de a transfera cu uşurinţă fişiere şi informaţii între diferite gadgeturi şi computere indiferent de sistemul de operare, va primi de la gigantul german Deutsche Telekom o investiţie de 80.000 de euro pentru a-şi dezvolta tehnologia, potrivit unui anunţ transmis de Romtelecom, companie controlată indirect de germani.

Un start-up românesc obţine finanţare de la Deutsche Telekom

Omnipaste va deveni astfel parte a hub:raum, un incubator pentru start-up-uri din tehnologie deschis de DT în Cracovia, Polonia. "Vom avea o cale larg deschisă pentru a colabora cu Deutsche Telekom în toate ţările Europei unde această companie are operaţiuni. Vom putea folosi investiţia pentru dezvoltarea produsului şi pentru a pătrunde pe piaţa europeană", a declarat Ciprian Stăvar, unul dintre cei trei fondatori ai Omnipaste.

DT şi Omnipaste vor negocia în continuare ce procent din acţiunile companiei vor fi cedate în schimbul celor 80.000 de euro. "În general, hub:raum urmăreşte obţinerea unei participaţii minoritare, între 10% şi 30% din acţiuni, la start-up-urile care se califică pentru finanţare în cadrul proiectului."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-start-up-romanesc-obtine-finantare-de-la-deutsche-telekom-11772772
11772772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.