Cum arată cel mai scump PEŞTE din lume! Costă 3 milioane de dolari şi tocmai a fost cumpărat!

Postat la 05 ianuarie 2019 1646 afişări

Un magnat japonez al sushi-ului a plătit suma record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) pentru un ton uriaş, la prima licitaţie din acest an pe piaţa de peşte din Tokyo, informează Euronews.

Cum arată cel mai scump PEŞTE din lume! Costă 3 milioane de dolari şi tocmai a fost cumpărat!

Kiyoshi Kimura, care deţine lanţul de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roşu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice a Japoniei.

Kimura a declarat reporterilor că "tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult", adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale timp de şase ani la rând, până în 2017.

Licitaţia din acest an a fost prima din piaţa Toyosu, după ce renumita piaţă de peşte Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a se transforma în parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pret,
gigant,
piata,
record,
tokyo,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.