Cum arată aniversarea Reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cel mai vârstnic suveran în viaţă

Postat la 08 iunie 2019 127 afişări

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cel mai vârstnic suveran în viaţă din lume, asistă, sâmbătă, la parada anuală ce are loc cu ocazia aniversării sale oficiale, având alături membri ai casei regale britanice, printre care ducii de Cambridge şi de Sussex, potrivit The Telegraph.

Cum arată aniversarea Reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cel mai vârstnic suveran în viaţă

Data de naştere a reginei Elizabeth a II-a este pe 21 aprilie, însă suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, are o aniversare oficială în a doua sâmbătă din luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor").

Parada se desfăşoară între palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei, şi Horse Guards Parade, un teren destinat evenimentelor de acest tip, în apropiere de Whitehall, în centrul Londrei.

La parada de anul acesta participă peste 1.400 de militari, cu 300 de cai şi 400 de muzicieni.

Sâmbătă, prinţul moştenitor Charles, prinţul William, fiul acestuia, şi prinţesa Anne, fiica reginei, au participat la procesiune călare, aşa cum o fac de mai mulţi ani, în timp ce Elizabeth a II-a a mers în trăsură. Ducesa Catherine de Cambridge şi ducesa Camilla de Cornwall au împărţit altă trăsură, iar la eveniment şi-au făcut apariţia şi ducii de Sussex.

 Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.