Cum ar putea ajunge Sarkozy pe urmele lui Nixon

Postat la 18 septembrie 2010 6 afişări

Cotidianul Le Monde, unul dintre cele mai influente ziare franceze, a anuntat ca va depune plangere in justitie impotriva presedintelui Nicolas Sarkozy pentru ca acesta ar fi utilizat serviciile de contraspionaj ca sa gaseasca sursa care informa ziaristul insarcinat cu ancheta legata de dosarul Woerth-Bettencourt.

Le Monde a publicat in luna iulie o serie de informatii legate de presupusa implicare a ministrului muncii Eric Woerth in dosarul fiscal al miliardarei Liliane Bettencourt, mostenitoarea afacerii L'Oreal. Directia de contraspionaj franceza ar fi gasit, la ordinul venit de la Palatul Elysée, sursa celor de la Le Monde: un consilier al ministrului justitiei care a si fost schimbat din post. Presedintia franceza a dezmintit acuzatiile, dar socialistii si ecologistii din opozitie vorbesc deja despre un "Woerthgate" sau un "Sarkogate".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Sarkozy,
Nixon,
LeMonde,
spionaj
/actualitate/cum-ar-putea-ajunge-sarkozy-pe-urmele-lui-nixon-7287301
7287301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.