Cum afectează Brexitul peste 100.000 de locuri de muncă din Germania

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 februarie 2019 183 afişări

Cum afectează Brexitul peste 100.000 de locuri de muncă din Germania

O ieşire a Marii Britanii din UE fără un acord ar putea afecta circa 100.000 de locuri de muncă din Germania, potrivit unui nou studiu citat de CNBC.

Institutul Leibniz pentru Cercetări Economice şi Universitatea Martin Luther au încercat să analizeze impactul unui Brexit fără acord (n.red: hard Brexit), şi modul în care acesta va afecta ţările, districtele şi oraşele.

Cercetătorii au plecat de la ideea că importurile Marii Britanii din UE vor scădea cu 25% după Brexit. La un asemenea declin, autorii studiului estimează că circa 612.000 de angajaţi din 43 de ţări vor fi afectaţi.

Aceştia au apreciat că Germania va fi cea mai afectată dintre toate ţările care au relaţii comerciale cu Marea Britanie, oferind o cifră potenţială la nivelul impactului, de 100.000 de locuri de muncă.

Studiul, publicat săptămâna trecută, arată că industria constructoare de maşini va fi cea mai afectată, notând că circa 15.000 de oameni vor fi afectaţi în acest sector în Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
locuri de munca,
cauza,
pericol,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.