Cum a reuşit un angajat al Land Rover care a avut un concediu medical de 808 zile sa câştige procesul cu compania după ce a fost concediat din cauza absentei

Autor: Ioana Matei Postat la 31 decembrie 2020 270 afişări

Cum a reuşit un angajat al Land Rover care a avut un concediu medical de 808 zile sa câştige procesul cu compania după ce a fost concediat din cauza absentei

Potrivit publicaţiei Birmingham Live, Vic Rumbold, un angajat al companiei Jaguar Land Rover nu venea la munca în diverse ocazii şi invocând varii motive. Printre acestea, cele legate de sănătate, răni cauzate de locul de munca şi chiar şi un atac. Prin urmare, conducerea companiei a decis sa îl concedieze. Totuşi, Jaguar Land Rover nu a urmat procedurile corecte înainte de concedierea lui Rumbold, în decembrie 2018. 

Astfel, el a dat în judecata compania, iar judecătorul din Birmingham i-a dat câştigat de cauza, în contextul în care “nu ar fi ajuns la un stadiu în care compania sa poată decide concedierea”. 

Compania ar fi trebuit ca mai întâi sa îl avertizeze pe angajat in legătură cu absentele sale astfel încât sa se corecteze. 

Angajatul pare ca într-adevăr avea probleme de sănătate - avea dureri puternice, astfel ca chiar nu a putut lucra între 12 martie şi 13 august în 2018, iar ulterior a avut nevoie de o operaţie de înlocuire de sold. 

 

După ce au aflat de situaţia sa, reprezentanţii companiei i-au atribuit noi sarcini, descrise de aceştia drept construite în special pentru ca el sa se întoarcă la munca.

Jaguar Land Rover a explicat ca “nivelul acesta de absenta în ultimii 18 ani costa compania aproximativ 130.000 de dolari”. 

 

Din moment ce angajatului bolnav nu i s-au oferit condiţiile sa lucreze, Vic Rumbold va primi compensaţii de la angajator - suma urmând a fi decisă anul următor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
angajare,
land,
absenta,
castigare,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.