Cum a refuzat Zelenski oferta de evacuare din Kiev

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 februarie 2022 39 afişări

Cum a refuzat Zelenski oferta de evacuare din Kiev

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a refuzat oferta de evacuare din Kiev din partea Statelor Unite, a anunţat sâmbătă pe Twitter ambasada Ucrainei în Marea Britanie, spunând: „Lupta este aici. Am nevoie de muniţie, nu de o plimbare”.

„Ucrainenii sunt mândri de preşedintele lor", adaugă tweet-ul, citat de CNN.

Într-o înregistrare video postată sâmbătă dimineaţă pe Twitter, Volodimir Zelenski a declarat: „Nu depunem armele".

Volodimir Zelenski rămâne o „ţintă principală pentru agresiunea rusă", declara joi seara purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Acesta a reluat cuvintele preşedintelui ucrainean, potrivit cărora serviciile sale de informaţii au spus că a devenit o ţintă cheie.

Zelenski spunea joi că „potrivit informaţiilor noastre, inamicul m-a marcat ca ţintă nr.1, iar familia mea - ca ţintă nr. 2. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea şefului statului”.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev pentru a scăpa de ameninţările la adresa vieţii sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, a scris The Guardian, citând Washington Post. Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conştient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2.

Citând oficiali americani şi ucraineni, Washington Post a relatat că agenţiile de informaţii americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenski de ameninţarea la adresa siguranţei sale timp de mai multe săptămâni. Informaţiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruşi s-ar fi aflat deja în Kiev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
muniţie,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.