Cum a furat un român 5 milioane de euro fără ca nimeni să îşi dea seama

Postat la 11 martie 2017 480 afişări

George Ploscaru, bărbatul acuzat că ar fi furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris, a fost trimis joi în judecată de DIICOT, pentru constituire de grup infracţional organizat, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic.

Cum a furat un român 5 milioane de euro fără ca nimeni să îşi dea seama

Alături de George Ploscaru au mai fost trimise în judecată alte două persoane, respectiv Gigi Dănuţ Neguţ, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi Andrei Munteanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Românul care a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro de la o firmă din Paris avea pregătite cutii cu “pietre de stradă” pe care le-a pus în locul diamantelor, se arată în motivarea instanţei care a decis arestarea preventivă a inculpatului.

"În perioada 15.11.2016-30.12.2016, inculpatul Ploscaru George, poreclit «Mache», a constituit împreună cu alţi cetăţeni străini, de diferite origini, printre care un cetăţean de origine sârbă poreclit «Diamant», un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii. La data de 30.12.2016, inculpatul Ploscaru George a sustras din showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, arondismentul nr. 8, două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare cumulată de 5.132.990 euro, prezentându-se sub o calitate mincinoasă, accea de gemolog şi sub o identitate falsă, aceea de «Mizrahi»", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, remis joi MEDIAFAX.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.