Efectul SURPRINZĂTOR al crizei, dezvăluit acum: cum au avut de suferit cuplurile

Postat la 10 martie 2017 92 afişări

Analiza generală a căsătoriilor din ultimii 10 ani arată că a fost un vârf de căsătorii în 2007, când au avut loc aproape 200 de mii de căsătorii, însă după criza economică numărul acestora a început să scadă, ajungând la un minim de puţin peste 100 de mii în 2011.

Efectul SURPRINZĂTOR al crizei, dezvăluit acum: cum au avut de suferit cuplurile

Odată cu revenirea economică şi căsătoriile au început treptat să crească, ajungându-se la un număr de 133 de mii în 2016.

Numărul de divorţuri în 2016 a scăzut cu 9%, faţă de 2015, iar numărul căsătoriilor a crescut cu 6% faţă de anul precedent, informează Divorce Journey.

“60% dintre divorturi au avut loc la notar, de comun acord, şi doar 40% prin instanţă judecătorească. Principalele cauze declarate ale divorţului sunt adulterul şi dependenţa de alcool, însă la noi la cabinet, cel mai frecvent motiv întâlnit a fost şi este: «unul dintre parteneri doreşte continuarea vieţii alături de o altă persoană»”, declară Dr. Gabriela Saulea, fondator şi coach Divorce Journey. “Avem însă şi alte veşti bune pentru cupluri: se observă o creştere a numărului căsătoriilor în 2016 cu 6% faţă de cele 125 de mii care au avut loc în România, în 2015.”

Campionul la numărul de căsătorii, cu peste 16 mii în 2015, este Bucureştiul, urmat de Iaşi cu 5511 căsătorii. La coada clasamentului se află judeţele Covasna cu 1000 de căsătorii şi Tulcea cu 1100 de căsătorii.

Potrivit informaţiilor Divorce Journey, din totalul căsătoriilor care au avut loc în 2015, în 26 de mii dintre ele unul dintre parteneri a mai fost căsătorit înainte.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.