Anunţul NEAŞTEPTAT al lui Dacian Cioloş: „Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou"

Postat la 10 martie 2017 91 afişări

Fostul premier Dacian Cioloş a dezvăluit că se gândeşte extrem de serios să-şi transforme ONG-ul într-o mişcare politică „inclusiv un proiect politic nou sau un partid politic”.

Anunţul NEAŞTEPTAT al lui Dacian Cioloş: „Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou"

Indiferent de varianta aleasă, tehnocratul a subliniat că principalul său obiectiv este acela de a se implica în viitoarele alegeri cu o alternativă credibilă la actuala clasă politică, dar că nu vrea să piardă timpul, astfel că până atunci va veni şi cu propuneri care ar putea fi chiar implementate până la următorul scrutin, scriu cei de la Gândul.

„E o organizaţie neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politică înseamnă să fi preocupat de viaţa cetăţii, de ceea ce se întâmplă în societate. Aş vrea în primul rând şi am vrea în primul rând, pentru că vor fi parte a acestei asociaţii, în momentul în care o vom lansa, mai mulţi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, aş vrea să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare şi care nouă ni se par importante ca ele să fie implementate şi în domeniul economic şi în domeniul social, în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii şi aşa mai departe”, a declarat Cioloş la RFI. 

Fostul premier a precizat că va veni inclusiv cu propuneri legislative care să poată fi susţinute de formaţiunile aflate în Parlament, referindu-se mai ales la PNL şi USR, partide care l-au sprijinit ca figură de premier în campania electorală şi cu care îşi doreşte să aibă şi în viitor o colaborare deschisă şi onestă: „Deci vom coagula, vom concentra competenţă tehnică, specifică, politică pe anumite domenii, pentru a veni atât cu propuneri care pot face obiectul unor propuneri legislative în Parlament, prin intermediul partidelor membre în Parlament, dar şi cu propuneri de proiecte care pot fi implementate în colaborare directă cu mediul de afaceri, cu alte organizaţii neguvernamentale care lucrează pe anumite domenii şi care au nevoie de această expertiză, pentru a putea implementa proiecte”, a completat Cioloş. 

Referitor la scenariul unei colaborări mai strânse cu liberalii, fostul prim ministru a evitat să dea un răspuns concret, menţionând că, atunci când va exista o astfel de decizie o va face publică, şi că în acest moment nu există niciun fel de înţelegere închegată cu nici una dintre formaţiuni.  

„Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mişcare politică sau un partid politic. Indiferent de opţiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aştepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci”, a conchis fostul premier tehnocrat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.