Cum a ajuns Taiwan să aibă cel mai grav focar de COVID-19 de la debutul pandemiei, după ce a fost considerat un model de succes

Postat la 16 mai 2021 40 afişări

Cum a ajuns Taiwan să aibă cel mai grav focar de COVID-19 de la debutul pandemiei, după ce a fost considerat un model de succes

Taiwanul a raportat 180 de noi cazuri de COVID-19 sâmbătă. Este cel mai grav focar de coronavirus pe care ţara insulară a avut-o de la debutul pandemiei. Autorităţile au decretat stare de alertă în Capitală şi în oraşul New Taipei

Totodată, mai multe industrii au fost oprite, iar întâlnirile de orice fel au fost limitate. Taiwan a fost unul dintre modelele de succes în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei de COVID-19. Deşi se confruntă cu un focar de coronavirus, cel mai serios de la debutul pandemiei la nivel national, numărul noilor cazuri de infectări rămâne scăzut comparativ cu alte ţări, la nivel mondial, transmite The Guardian.

Sâmbătă, Taiwan a înregistrat, în total, 1.470 de infectări cu virusul SAR-CoV-2, la o populaţie de 24 de milioane. Până acum, aproape toate testările pozitive au fost detectate la persoanele nou sosite, care au intrat în carantină la hotel.

Au fost înregistrate 89 de cazuri în Taipei, 75 în New Taipei, iar restul cazurilor au fost găsite prin alte zone. Specialiştii sugerează că valul actual al pandemiei s-a produs din cauza unui echipaj de zbor şi a unui personal care lucra la hotelul din apropierea aeroportului, la sfârşitul lunii trecute.

În ultimele două săptămâni, au apărut cel puţin 265 de cazuri de infectări, mai mult de 77% din numărul total de cazuri din Taiwan de când a început pandemia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
debut,
grav,
model

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.