Cum a ajuns o brutărie deschisă în curtea casei să facă milioane de euro

Postat la 15 februarie 2017 470 afişări

Doi soţi din Timişoara au deschis o brutărie tradiţională în curtea casei, după ce au rămas fără loc de muncă, în urmă cu 26 de ani. La început, Prospero producea 500 de pâini pe zi, iar acum, cifra de afaceri anuală a ajuns la aproape cinci milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cum a ajuns o brutărie deschisă în curtea casei să facă milioane de euro

Prospero este una dintre cele mai cunoscute firme din Timişoara. Compania are deschise în oraş 15 magazine şi cinci cafenele. Pâinea care ajunge pe rafturile magazinelor Prospero este realizată într-o fabrică deschisă în anul 2008 în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara. Până atunci, pâinea era coaptă într-o brutărie tradiţională realizată, în anul 1991, în curtea casei celor doi soţi din Timişoara, în cuptoare din cărămidă, pe vatră.

 

Dacă la început, Prospero producea 500 de pâini pe zi, în prezent săptămânal, se realizează pâine din 22 de tone de făină, cumpărată direct de la moară.

 

Adina Bugescu, pre-sales manager la Prospero, a declarat, corepondentului MEDIAFAX, că părinţii săi, de profesie ingineri mecanici, au rămas fără loc de muncă imediat după Revoluţie, aşa că au luat un credit cu o dobândă foarte mare pentru care au garantat cu casa şi au deschis o afacere.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.