Cum a ajuns Lady Gaga să îi influenţeze imperiul lui Vincent Bollore, unul dintre cei mai mari miliardari din Franţa

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 aprilie 2019 139 afişări

Cum a ajuns Lady Gaga să îi influenţeze imperiul lui Vincent Bollore, unul dintre cei mai mari miliardari din Franţa

Anul trecut a fost unul dificil pentru miliardarul francez Vincent Bollore.

Fostul preşedinte al gigantului mediatic Vivendi a fost implicat într-un sandal de luare de mită în Africa, programul său de maşini electrice din Paris a fost închis, iar el este aproape de a pierde bătălia pentru controlul companiei Telecom Italia – operatorul fiind în centrul celor mai recente ambiţii ale sale, de a da naştere unui colos european în industria de entertainment, potrivit Bloomberg.

Totuşi, în ciuda provocărilor, el caută ajutor de la Taylor Swift, Lady Gaga şi U2. Vivendi plănuieşte să vândă o participaţie de 49% în grupul Universal Music, cea mai mare casă de producţie din lume.

Vânzarea ar putea aduce peste 15 miliarde de dolari pentru Vivendi şi ar alimenta performanţa acţiunilor, potrivit analiştilor – o evoluţie care i-ar aduce miliarde şi lui Bollori, încât holding-ul său este cel mai mare acţionar al Vivendi.

În ultimele patru decenii, miliardarul în vârstă de 67 de ani a transformat un mic business familial de producţie de hârtie într-o maşinărie de business care deţine active în industrii ce variază de la porturi până la advertising, media şi tehnologie.

În contrast cu acţionarul tipic de astăzi, care grăbeşte o companie înspre profituri pentru a câştiga prin diferite hedge fund-uri, Bollore este un om de afaceri de şcoală veche şi urmăreşte construirea unei dinastii.

În ultimii ani şi-a plasat copiii prin diverse poziţii cheie în companiile pe care le deţine şi a reuşit să strângă o avere familială de peste 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires.

„Bollore este foarte mândru de istoria lui, şi s-a convins singur că el poate folosi toate resursele capitalismului pentru a-şi consolida patrimoniul familial, averea familiei şi moştenirea”, spune Maurice Levy, preşedinte în consiliul de administraţie al gigantului francez Publicis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
miliardari,
bloomberg,
companie,
franta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.