Cu toată tevatura politică, un lucru a trecut neobservat luni. Au mai crescut puţin taxele din preţul energiei electrice, susţine Claudiu Năsui

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 noiembrie 2021 218 afişări

Cu toată tevatura politică, un lucru a trecut neobservat luni. Au mai crescut puţin taxele din preţul energiei electrice, susţine Claudiu Năsui

Preţul energiei electrice include pe lângă accize şi TVA, certificate verzi şi o contribuţie de cogenerare. Certificatele verzi subvenţionează energia verde, iar contribuţia de cogenerare subvenţionează centralele de cogenerare pe gaz, scrie pe Facebook Năsui.

Potrivit acestuia, de ieri a crescut „contribuţia de cogenerare de înaltă eficienţă” cu 49% (de la 0.01712 lei/kWh la 0.02554 lei pe kWh).

„Impactul în preţ va fi mic. Dar picătură cu picătură toate se adună. Mai ales că TVA-ul aplică şi acestei contribuţii deci orice creştere e deodată cu încă 19% mai mare. Până la plafonare, statul ne mai creşte puţin factura”, adaugă acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
energie,
electrică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.