Cu ce strategie vine Clever Taxi pentru fluidizarea traficului

Autor: Andra Stroe Postat la 24 octombrie 2018 63 afişări

Compania Clever Tech, dezvoltatoare a aplicaţiei Clever Taxi, îşi afirmă dorinţa de a se implica în proiectul guvernamental de eficientizare a mobilităţii urbane în marile oraşe ale ţării, prin încheierea unor parteneriate cu administraţia publică centrală şi locală. Compania deţine în prezent un volum important de date GPS pe care le poate pune la dispoziţia autorităţilor şi câteva zeci de experţi care se pot implica în proiectele dezvoltate la nivel local.

Cu ce strategie vine Clever Taxi pentru fluidizarea traficului

În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută a Grupului Naţional pentru Optimizarea PMUD, iniţiat de către Asociaţia ”Oraşe în Mişcare” sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, reprezentanţii companiei Clever Tech şi-au exprimat deschiderea către dezvoltarea unor parteneriate cu autorităţile locale din cele 20 de oraşe în care funcţionează aplicaţia Clever Taxi, după modelul celui deja demarat în premieră, în municipiul Cluj – Napoca.

Iniţiat în luna februarie 2018, parteneriatul – pilot demarat la Cluj presupune din partea Clever Tech, în primă fază, furnizarea datelor de trafic necesare etapei de analiză şi realizării planului de decongestionare a traficului. În cadrul aceluiaşi parteneriat, compania va oferi sprijin autorităţilor locale pentru dezvoltarea unei aplicaţii multimodale care să integreze toate serviciile de transport din municipiul Cluj – Napoca.

Datele furnizate prin GPS pe care compania se oferă să le pună la dispoziţia autorităţilor din marile oraşe oferă informaţii privind zonele cu trafic intens, timpul de deplasare, rutele alternative, configuraţia strazilor (străzi cu sens dublu/unic), necesare identificării problemelor specifice pe care le întâmpină fiecare dintre oraşe.

Dezvoltatorul aplicaţiei Clever Taxi şi-a afirmat disponibilitatea de a completa etapa de analiză a datelor cu cele de identificare şi implementare a celor mai potrivite soluţii de fluidizare a traficului, prin efortul grupului de experţi pe care compania îl deţine.

Întâlnirea de săptămâna trecută a fost a doua din seria de reuniuni ale Grupului Naţional pentru Optimizarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) în România, iniţiat de către Asociaţia ”Oraşe în mişcare” în cadrul proiectului european Civitas Prosperity. Grupul este susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi are drept obiectiv transformarea Planurilor de Mobilitate Urbană în instrumente eficiente de lucru, cu rezultate concrete în ceea ce priveşte calitatea mobilităţii urbane în oraşele din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxi,
trafic,
strategie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.