Cu cât sunt mai mari chiriile din Bucureşti decât rata unui credit pentru o locuinţă

Postat la 06 februarie 2013 15 afişări

Chiriile pe care le plătesc bucureştenii pentru un apartament sunt în multe cazuri mai mari decât rata la un credit ipotecar pentru acelaşi tip de locuinţă, potrivit calculelor portalului anunturiparticulari.ro.

"Stagnarea care a caracterizat piaţa închirierilor în 2012 îi pune pe chiriaşi în faţa unei noi realităţi imobiliare. Conform calculelor anunturiparticulari.ro, chiria lunară pentru o garsonieră din Drumul Taberei ajunge să fie cu 40% mai mare decât rata la un credit ipotecar pentru acelaşi tip de locuinţă", se arată într-un comunicat al portalului.

În Bucureşti, cei interesaţi de achiziţionarea unei garsoniere pot achita, în medie, o rată cu 26% mai mică decât chiria, în funcţie de zonă.

Diferenţele dintre rata bancară şi chiria lunară pornesc de la 16% în favoarea ratei, în cartiere precum Colentina. Astfel, dacă accesarea unui credit ipotecar pe o perioadă de 30 de ani pentru achiziţionarea unei garsoniere presupune o rată lunară în jurul a 150-180 euro, chiria solicitată de proprietari pentru acelaşi tip de unitate porneşte de la aproximativ 205 euro în zone precum Militari sau Colentina, 212 euro la Bucur Obor şi trece de 230 euro în Dristor sau Piaţa Iancului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chiri,
Bucureşti,
credit,
locuinţă
/actualitate/cu-cat-sunt-mai-mari-chiriile-din-bucuresti-decat-rata-unui-credit-pentru-o-locuinta-10546895
10546895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.