Cu cat se mai scumpesc tigarile?

Autor: Ioana Mihai Postat la 22 iunie 2011 32 afişări

Tigarile se vor scumpi in cateva zile cu inca 40 de bani de pachet. Nu este prima scumpire din acest an: in ianuarie, pretul pachetelor de tigarete a fost majorat cu 30 de bani. Asa ca un pachet de Kent, Marlboro sau Camel va costa 11,6 lei.

Anul trecut tigarile s-au scumpit cu un leu. Dar nu mai departe de 2009, tinta de inflatie a fost ratata iar unul dintre principalii vinovati a fost costul tigarilor, care a crescut anul trecut cu 50%, fiind cea mai mare crestere de pret inregistrata in 2009 in Romania.

Inflatia a scazut in luna mai in Uniunea Europeana la 3,2%, de la 3,3% in aprilie, iar in zona euro indicatorul s-a redus de la 2,8% la 2,7%, in timp ce Romania continua sa aiba cea mai accentuata crestere anuala a preturilor din UE, de 8,5% luna trecuta, potrivit datelor prezentate recent de Eurostat.

Statele membre cu cele mai ridicate rate ale inflatiei in mai sunt Romania, Estonia (5,5%) si Lituania (5%), la polul opus plasandu-se Irlanda (1,2%), Suedia (1,7%) si Cehia (2%). Pe componente, inflatia din zona euro a fost de 5,3% in sectorul transporturilor, de 4,7% in domeniul locuintelor, respectiv de 3,3% la alcool si tutun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tigari,
scumpire,
Kent
/actualitate/cu-cat-se-mai-scumpesc-tigarile-8372490
8372490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.