Cu aripi noi. Cum ar putea arăta avioanele viitorului

Autor: Ioana Matei Postat la 05 iulie 2020 216 afişări

Încă din 2008 NASA şi Boeing fac cercetări cu scopul de a găsi un nou design pentru aripile aeronavelor care ar fi mai potrivit celor comerciale, precum modelele 737 şi A320, care au o capacitate cuprinsă între maximum 220 şi 240 de persoane.

Cu aripi noi. Cum ar putea arăta avioanele viitorului

Forma aripii este diferită faţă de ce aţi văzut până acum - având ca scop reducerea cantităţii de combustibil folosit. NASA a testat diferite versiuni ale acestui design în tunele de vânt din California şi Virgina şi, cel mai recent, la centrul de cercetare de la Langley în toamna anului trecut.  Designul este denumit TTBW („transonic truss-braced wing” este denumirea completă în limba engleză). Un alt beneficiu al acestui design este că în timp ce o aripă normală ar fi plasată la mijlocul aeronavei sau în partea de jos a acesteia, acestea sunt montate spre vârf - ceea ce ar permite producătorilor de aeronave să introducă motoare mai mari sub aripi. Totuşi, potrivit reprezentanţilor acestui proiect, citaţi de popsci.com, un astfel de design ar putea fi luat în considerare abia cândva în anii 2030.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.