CSR 2023. Royal Race – Race for Autism

Postat la 28 octombrie 2023 31 afişări

Motivaţie:

„Lemet şi-a propus să contribuie la extinderea actelor cu caracter social, umanitar şi a celor care urmăresc protecţia mediului. Lemet urmăreşte implicarea directă alături de factori externi în cazurile şi cauzele care ating mai buna dezvoltare intercomunitară”, afirmă Adina Ionescu, director general adjunct al producătorului de mobilă Lemet, care sprijină proiectul.

Descrierea proiectului:

„O parte din suma rezultată din taxele de participare a fost deja donată către Centrul Glasul Autismului şi suntem bucuroşi că am reuşit, împreună, să le facilităm demersurile pentru o perioadă de timp. Cealaltă parte va fi folosită pentru susţinerea unor cursuri menite să ajute elevii în parcursul lor educaţional”, se arată în comunicatul emis de asociaţie după cel mai recent eveniment.

Peste 2.500 de euro au fost strânşi în 2023 din taxele de participare. În plus, mai mult de 5.000 persoane au fost informate cu privire la tulburările din spectrul autist (prin Facebook,  newslettere, articole).

Mai mult de 120 familii au fost sprijinite în procesul de integrare prin participarea la activităţile derulate cu fonduri din taxele de participare pe parcursul celor 12 ani.

Nu în ultimul rând, circa 100 de liceeni au fost trainuiţi pentru acest eveniment, în care au fost implicaţi anul acesta mai bine de 100 de voluntari din comunitate.

În plus, comunitatea copiilor şi părinţilor afectaţi de TSA beneficiază anual de mici proiecte având ca scop integrarea în şcoală şi comunitate a copiilor cu această tulburare. În ultimii ani, competiţia s-a derulat în parteneriat cu Asociaţia Glasul Autismului, o asociaţie de părinţi având copii cu autism din Câmpina, proiectul contribuind la dezvoltarea capacităţii şi creşterea vizibilităţii organizaţiei la nivel local.

Rezultate:

Royal Race – Race for Autism reprezintă principalul eveniment de fundraising al Asociaţiei Young Motivation în Prahova, organizat anual din 2012, în primul week-end din luna septembrie. Royal Race, o competiţie de ciclism pentru profesionişti şi amatori, organizată cu sprijinul comunităţii locale, exclusiv prin muncă voluntară şi din sponsorizări şi donaţii, cu scopul de a promova un stil de viaţă sănătos, de a promova frumuseţea oraşului Câmpina şi a împrejurimilor sale şi nu în ultimul rând de a strânge fonduri prin taxa de participare pentru proiecte dedicate copiilor care suferă de tulburare din spectrul autist, familiilor lor şi comunităţii din care aceştia fac parte. Este cel mai mare eveniment de acest tip din întreaga zonă, care mobilizează în fiecare an peste 100 de voluntari, peste 25 parteneri instituţionali şi sponsori şi peste 600 participanţi şi însoţitorii acestora. Pentru Lemet, una dintre cele mai mari companii din zona Câmpina, evenimentul sportiv este o ocazie de promovare a sportului în rândul angajaţilor, o ocazie de voluntariat (angajaţi Lemet participă an de an la amenajarea traseului, la asamblarea zonei de start finiş – podium, poartă de start şi alte materiale publicitare la promovarea evenimentului).

„Când m-au contactat şi mi-au povestit despre competiţie mi-a plăcut ideea, dar mă temeam să nu fie doar un foc de paie”, povesteşte Adina Ionescu. Au convins-o entuziasmul cu care membrii asociaţiei plănuiau, faptul că existau deja câţiva susţinători serioşi, faptul că păreau să ştie foarte bine ce vor să facă. „Cunoşteam şi cazuri de părinţi având copii cu autism şi mi-am zis: hai să încercăm anul ăsta. Şi am fost la prima ediţie. Era plin de oameni, de agitaţie, voluntari şi participanţi, o atmosferă foarte frumoasă. A fost un eveniment reuşit şi se simţea bucuria celor care participau.

Mi-a plăcut şi faptul că membrii echipei fundaţiei au fost mereu deschişi către dialog: au primit criticile, când am avut ceva de spus, au luat în considerare propunerile noastre, au venit cu noi propuneri la rândul lor”, adaugă Adina Ionescu.

Adina Ionescu, Lemet

Şi mai ales a apreciat că au propus un proiect care valorizează oamenii şi comunitatea locală. Anul acesta, mai mult ca oricând, eforturile echipei asociaţiei au mers către atragerea de voluntari noi din rândul comunităţii. Şi au ajuns la cel mai mare număr de voluntari din toate eduţiile: peste 200. Au mers în  licee, au stat de vorbă cu peste 500 de liceeni din Câmpina despre ONG-uri, voluntariat, sport, autism. Această energie s-a transmis şi în rândul angajaţilor companiei, care au participat la activităţile de pregătire a traseului, la competiţie şi la ecologizare.

Se adresează publicului larg iubitor de ciclism, din întreaga ţară, dar mai ales din Bucureşti şi Prahova. Câmpina Royal Race - Race for Autism este un concurs organizat exclusiv din sponsorizări şi donaţii, iar suma strânsă din taxa de participare plătită la înscriere de concurenţi este utilizată pentru un proiect social în beneficiul unui număr mediu de circa 30 copii cu autism anual.

Valoarea totală a proiectului în cele 12 ediţii este de peste 220.000 lei (fără a cuantifica munca voluntară). În 2023, valoarea totală a proiectului a fost de 40.000 de lei.

Asociaţia Young Motivation - Tânăra Motivaţie a căpătat o mai bună cunoaştere din partea comunităţii din Câmpina, Prahova prin interacţiunea cu factorii interesaţi – instituţii publice, voluntari, beneficiari, susţinători din mediul de afaceri. Asociaţia a dezvoltat mai multe idei de proiecte plecând de la alte nevoi identificate împreună cu partenerii locali şi a înaintat spre finanţare două proiecte privind îmbunătăţirea şanselor de integrare şcolară a copiilor la risc de abandon.

An de an, alături de susţinătorii iniţiali (Lemet şi OMV Petrom) asociaţia a atras un număr în creştere de companii ca sponsori ai competiţiei. De asemenea, în urma derulării celor patru ani de proiect, asociaţia a creat o bază de peste 1.400 donatori activi, respectiv 1,4 K followeri ai paginii concursului.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.