CSR 2023. Ghidul Gustul care face bine

Postat la 17 octombrie 2023 27 afişări

Motivaţie:

„La baza ghidului a stat îngrijorarea generată de cifrele alarmante care se referă la rata obezităţii în România, un viitor ce se clădeşte astăzi şi care nu se conturează drept unul benefic, atunci când ne uităm la statistici”, declară Daniel Bitere, preşedinte al Asociaţiei Agricola Neam de Gospodari, susţinută de grupul Agricola, care reuneşte Agricola Internaţional, Salbac, Europrod, Avicola Lumina, Aicbac. Tot el mai spune că, de la bun început, asociaţia şi-a propus să dezvolte proiecte care să aibă un impact pozitiv aupra calităţii vieţii.

Descrierea proiectului:

În perioada 2022-2023, în cadrul poiectului „Gustul care face bine”, Asociaţia Agricola, susţinută de grupul de firme Agricola, „am dezvoltat un nou material, un ghid, destinat familiei, privind prevenţia în obezitatea infantilă, cu recomandări şi informaţii, reţete de preparate sănătoase şi gustoase”, declară Daniel Bitere. Proiectul este susţinut prin implicarea unor specialişti din diverse arii de competenţă: bucătar chef, nutriţionist, medic pediatru şi profesori cu pregătiri profesionale de specialitate în psihologie, ştiinţele mişcării, sport şi kinetoterapeuţi.

„Scopul principal al ghidului este de a creşte gradul de conştientizare în legătură cu modul în care stilul de viaţă şi contextul actual ne determină să facem alegeri cu impact pe termen lung asupra sănătăţii. Sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă şi lipsa unei educaţii emoţionale determină un stil de viaţă neechilibrat, care conduce la anumite patologii. Credem că soluţiile stau în abordarea integrată şi soluţii care să vizeze organismul ca un întreg, susţinând dezvoltarea copilului şi a familiei din punct de vedere nutriţional, psihologic şi al unei vieţi active”, punctează Daniel Bitere.

Ghidul cuprinde principii, sfaturi şi recomandări privind alimentaţia copiilor, avantajele conturării unui plan alimentar şi benefiiciile activităţilor în aer liber, dar şi un meniu săptămânal format din 29 de reţete - mic dejun, prânz, cină şi desert. Toate aceste preparate sunt gătite de un maistru în arta culinară; imaginile sunt realizate de un fotograf atestat la nivel internaţional în fotografia culinară. Durata de implementare a proiectului a fost de opt luni, cu începere din 1 ianuarie 2022, iar din luna septembrie a anului trecut a intrat în faza de promovare, realizată prin diverse canale, cum ar fi intervenţii live la emisiuni de specialitate (radio Itsy Bitsy – emisiunea Matinalul Happy Music, PRO TV – emisiunea Vorbeşte Lumea şi UMANI, al 5-lea simţ), platformele proprii (Creator de poftă şi Asociaţia Agricola), colaborări cu bloggeri / influenceri care promovează un stil de viaţă sănătos, organizarea conferinţei „Familia creşte împreună” (iunie 2023), axată pe teme de nutriţie şi viaţă sănătoasă.

Rezultate:

Pe parcursul unui an, de la 1 septembrie 2022, ghidul de alimentaţie echilibrată şi dezvoltare armonioasă, a marcat cca 5.500 de utilizatori. În plus, ghidul a fost descărcat de peste 1.100 de ori. „Ne propunem să continuăm această direcţie şi să abordăm nişa copiilor care fac sport de performanţă. Considerăm că actorii economici au obligaţia morală de a participa activ la procesul de îmbunătăţire a calităţii vieţii în ansamblul său”, afirmă Daniel Bitere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.