CSR 2022. Uber România – Ajutor pentru Ucraina. Uber România

Postat la 03 ianuarie 2023 60 afişări

CSR 2022. Uber România – Ajutor pentru Ucraina. Uber România

Motivaţie:

Reprezentanţii Uber sunt de părere că responsabilitatea socială nu este doar un alt punct de bifat în lista de obiective pentru companie. „Situaţia din Ucraina de la începutul acestui an ne-a demonstrat tuturor că nu ştim niciodată când e nevoie de ajutor urgent, şi tocmai de aceea trebuie să fim pregătiţi să acţionăm pe moment. Pentru că siguranţa este una dintre valorile noastre principale, e important pentru noi să acţionăm în acest sens şi să oferim soluţii sigure şi accesibile pentru fiecare utilizator, partener sau beneficiar.” Astfel, compania a depus eforturi pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de războiul din Ucraina. „Pentru comunitatea Uber din România, aceste activităţi au contat enorm întrucât mulţi dintre colegii noştri şi chiar unii dintre şoferii care aleg să conducă cu Uber vin de peste graniţa estică, iar familiile lor încearcă să scape de acţiunile militare. Nu am avut un public ţintă în minte şi am făcut tot posibilul pentru a stabili parteneriate şi pentru a oferi ajutor în mod direct.”

Descrierea proiectului:

Acţiunea a început odată cu războiul din Ucraina. În acel moment Uber a stabilit parteneriate cu câteva dintre cele mai importante ONG-uri implicate în iniţiativele de ajutorare, dar şi cu diverse companii. „Am implicat toată echipa şi a trebuit să ne mişcăm repede, pentru că totul se desfăşura într-un ritm accelerat. A fost esenţial pentru noi să implementăm şi detaliile tehnice în aplicaţie, pentru a oferi oamenilor soluţii accesibile şi sigure pentru nevoile lor. Pe termen lung, am implementat şi un serviciu nou în aplicaţie, Uber for Ukraine, care oferă utilizatorilor posibilitatea să doneze parte din sumă pentru cursa lor către Ucraina.”

Rezultate:

Au fost colectate 60 de tone de provizii esenţiale în România, în parteneriat cu Crucea Roşie, acestea fiind transportat către comunităţi din Ucraina. Uber a contribuit cu curse gratuite pentru sute de refugiaţi, iar parteneriatul cu Regina Maria s-a desfăşurat în nouă oraşe din România, în 45 de centre medicale din ţară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.