CSR 2022. Acţiunile de colectare selectivă şi reciclare desfăşurate de Ursus Breweries în anul 2022 - Ursus

Postat la 12 ianuarie 2023 64 afişări

CSR 2022. Acţiunile de colectare selectivă şi reciclare desfăşurate de Ursus Breweries în anul 2022 - Ursus

Motivaţie:

„Implicarea companiilor în proiectele de sustenabilitate este esenţială: o companie poate fi un catalizator, un model inspiraţional şi o forţă, antrenând în strategia şi politicile sale din zona sustenabilă un efort comun al comunităţii”, spun reprezentanţii Ursus Breweries România. Sustenabilitatea este integrată în activitatea de zi cu zi a companiei, adaugă ei. Ca atare, încă din anul 2020, Asahi Europe & International, grupul din care Ursus Breweries face parte, a definit o strategie de sustenabilitate, care cuprinde şi o importantă componentă legată de mediu. Unul dintre obiective vizează circularitatea ambalajelor şi şi-au propus ca, până în 2030, ambalajele lor să fie returnabile sau 100% reciclabile, precum şi realizate în principal din materiale reciclate.

Descrierea proiectului:

Pentru a determina un comportament de protejare a naturii, de-a lungul anilor, şi-au încurajat consumatorii să practice colectarea selectivă în cadrul unora dintre cele mai mari festivaluri din România, prin intermediul brandurilor lor. În fapt, au fost prima companie care a pus subiectul colectării şi reciclării pe agenda festivalurilor UNTOLD şi Neversea, realizând activări pentru încurajarea colectării de ambalaje. În plus, printr-o altă iniţiativă – „Păstrează natura curată”, au derulat acţiuni de colectare selectivă a ambalajelor de sticlă, plastic (PET) şi doze de aluminiu. Acţiunile au avut loc în comunităţile locale, în 8 zone amenajate de Ciucaş pentru picnic şi relaxare în natură. Atât în cadrul festivalurilor, cât şi în zonele de picnic Ciucaş, grupurile ţintă au fost consumatorii, pe care i-au informat şi încurajat să colecteze selectiv pentru a evita poluarea naturii cu ambalaje. Anul acesta, în cadrul a trei mari festivaluri din ţară - Neversea, UNTOLD, Oktoberfest – au amplasat, în total, 12 sisteme ECOCAN de colectare de doze de aluminiu. Festivalierii care au colectat separat au câştigat premii în funcţie de numărul de doze introduse în aparate. Ca urmare a acestei acţiuni au fost strânse peste 36.200 de doze de aluminiu ce au fost ulterior reciclate. De asemenea, în perioada 14 iulie - 22 august, au amplasat câte un aparat de colectare a dozelor de aluminiu şi câte două urne pentru colectarea sticlei şi a ambalajelor PET în Poienile Ciucaş din Răşinari, Valea Zânelor, Lacul Noua, Valea Doftanei, Budeasa, Bucov, Haleş şi Poiana C.A. Rosetti. Partenerii Ursus pentru aceste acţiuni au fost Canpack Recycling, Greenpoint Management şi Green PC Ambalaje.

Rezultate:

În cadrul acestui program s-au colectat peste 8.000 de deşeuri de ambalaje (doze/PET-uri/sticle.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.