Cseke Attila: Sunt prea multe exceptari de la plata asigurarilor de sanatate, trebuie modificata legea

Postat la 16 octombrie 2010 9 afişări

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus ca pregateste un nou pachet legislativ in sistemul sanitar pentru o mai mare predictibilitate intre partile sale, o corecta contributivitate la fondul asigurarilor de sanatate a tuturor asiguratilor si o pozitionare eficienta a Casei de Asigurari de Sanatate.

Ministrul a spus ca, in primul rand, intentioneaza sa asigure o mai mare predictibilitate a sistemului sanitar, pornind de la faptul ca relatiile dintre Casa Asigurarilor de Sanatate cu diversele componente ale sistemului sunt greoaie si lente.

Alta propunere are ca obiect necesitatea de se gasi un nou statut juridic al CNAS, in conditiile in care Ministerul Sanatatii elaboreaza si aplica politici in domeniu, dar nu are control asupra resurselor financiare.

O a treia initiativa de imbunatatire a legislatiei din sistemul sanitar pe care intentioneaza sa o promoveze vizeaza reglementarea problemei contributiilor la fondul asigurarilor de sanatate si a numarului de persoane care contribuie la acest fond. "Contribuabilii sunt in număr de 7 milioane de persoane, in timp ce peste 11 milioane de cetateni sunt asigurati prin efectul legii, fără a contribui la fond", spune Attila.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cseke-attila-sunt-prea-multe-exceptari-de-la-plata-asigurarilor-de-sanatate-trebuie-modificata-legea-7485374
7485374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.