Criză la Marea Neagră. Gestul NEBUNESC al lui Erdogan, reaprinde un conflict MAJOR în interiorul NATO

Postat la 29 august 2018 423 afişări

Administraţia din Statele Unite este îngrijorată de planul Turciei de a achiziţiona un sistem anti-rachetă fabricat în Rusia, care nu va putea fi integrat în armamentul utilizat în cadrul NATO, a declarat James Mattis, secretarul american al Apărării, relatează Reuters.

Criză la Marea Neagră. Gestul NEBUNESC al lui Erdogan, reaprinde un conflict MAJOR în interiorul NATO

„În mod evident, suntem îngrijoraţi de faptul că Turcia vrea să aducă un sistem anti-aerian rusesc într-o ţară NATO- nu putem integra aşa ceva în NATO. Da, acest lucru ne îngrijorează şi nu recomandăm continuarea procesului”, a declarat Mattis.

Statele Unite au ameninţat Turcia cu impunerea de sancţiuni dacă va continua procesul de achiziţionare.

De asemenea, Administraţia de la Washington a anunţat că achiziţionarea unei aeronave de luptă Lockheed Martin nu va fi posibilă dacă autorităţile de la Ankara achiziţionează sistemul din Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.