CRIZA IMIGRANŢILOR - Viktor Orban: Criza refugiaţilor "nu este o problemă europeană, ci germană"

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 septembrie 2015 252 afişări

Cetăţenii europeni, inclusiv cei ungari, se tem pentru că liderii europeni nu sunt capabili să gestioneze criza imigranţilor, care "nu este o problemă europeană, ci germană", a declarat joi premierul ungar, Viktor Orban, într-o conferinţă comună cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

În cadrul conferinţei desfăşurate la Bruxelles, Orban a afirmat că regulile Schengen, Dublin şi Frontex menţionează clar că ţările de la periferia spaţiului Schengen, ca Ungaria, trebuie să apere frontierele. El a precizat că Ungaria "a făcut totul" pentru a respecta aceste reguli, transmite agenţia MTI.

Premierul ungar a apreciat că această criză "nu este o problemă europeană, ci germană", pentru că niciunul dintre aceşti imigranţi nu vrea să stea în Ungaria, ci toţi vor să călătorească spre vest.

"Nu avem dificultăţi cu cei care vor să rămână în Ungaria, dar nimeni nu vrea să rămână în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia", a spus Orban.

Răspunzând unei întrebări din partea postului german ZDF, Orban a afirmat că gestionarea crizei "nu este o problemă de strategie, ci de reguli".

Regulile Europei sunt foarte clare, a adăugat premierul, notând că atât cancelarul german, Angela Merkel, cât şi cel austriac, Werner Faymann, au declarat că niciun imigrant nu poate pleca din Ungaria fără să fie înregistrat.

"Toată lumea vrea să meargă în Germania. Treaba noastră este doar să îi înregistrăm", a insistat Orban.

Premierul a menţionat că Parlamentul ungar va adopta o serie de amendamente menite să consolideze controalele la frontiere, care vor intra în vigoare de la jumătatea lunii septembrie.

Ungaria este hotărâtă să-şi apere frontierele şi să implementeze prevederile acordului Schengen, a declarat Orban ulterior, după discuţii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

El a precizat, într-o conferinţă de presă comună cu Tusk, că apărarea frontiereleor nu este o problemă de alegere, făcând referire la acordul care menţionează că "graniţele Schengen pot fi traversate doar prin punctele special desemnate".

La rândul său, Tusk a afirmat că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a soluţiona criza migraţiei.

El a apreciat că măsurile menite să combată fluxul de imigranţi trebuie să includă consolidarea frontierelor, adăugând că este important ca instituţiile şi organizaţiile care se ocupă de migrare să beneficieze de o contribuţie mai mare din partea Europei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
UE,
REFUGIAŢI
/actualitate/criza-imigrantilor-viktor-orban-criza-refugiatilor-nu-este-o-problema-europeana-ci-germana-14699122
14699122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.