Singura stradă în trepte din Bucureşti, "readusă la viaţă" de artista Eva Radu - FOTO

Autor: Madalina Cerban Postat la 03 septembrie 2015 594 afişări

Xenofon, singura stradă în trepte din Bucureşti, a fost "readusă la viaţă" de artista Eva Radu şi transformată într-o "oază urbană", unde cele 70 de trepte ale sale sunt pictate sub forma unei cascade montane.

Strada Xenofon, locul ascuns al Capitalei, poartă o parte din istoria arhitecturală a Bucureştiului, ştearsă de-a lungul anilor prin diferite proiecte de modernizare sau renovare. Astfel, pentru a readuce la viaţă singura stradă în trepte din Bucureşti, agenţia de media Initiative, împreună cu artista Eva Radu şi cu sprijinul companiei savana, au "pictat" strada Xenofon.

Acest proiect socio-cultural îşi propune să redea o altă faţă străzii şi să aducă o pată de culoare şi bună dispoziţie locuitorilor din zonă, precum şi celor care ajung întâmplător în zona parcului Carol, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În urma reconfigurării designului acesteia, strada a devenit o "oază urbană", unde cele 70 de trepte sunt pictate sub forma unei cascade montane. La capătul ei poate fi admirată priveliştea celui mai înalt punct natural al Capitalei, dealul Filaret. Mai mult, strada şi-a recăpătat faima, devenind un loc pe care bucureştenii şi turiştii îl vizitează, făcându-şi poze alături de culorile vii.

Strada Xenofon, care poartă numele unui filosof şi soldat grec, este astăzi considerată unul din locurile unde oamenii se pot bucura, gratuit, de o formă contemporană de artă.

Proiectul a fost finalizat pe 30 august, iar, prin intermediul paginii de Facebook Initiative, toţi cei interesaţi pot urmări "pictura".

"Este al doilea an în care aducem la viaţă strada Xenofon cu ajutorul baghetei Evei Radu şi ne bucurăm să vedem că strada a devenit un punct de atracţie în Bucureşti. Dacă anul trecut design-ul străzii a reprezentat un tribut Bucureştiului, anul acesta ne-am dorit să realizăm un desen care să fie în armonie cu minunatul parc Carol aflat peste stradă. Obiectivul nostru a rămas acelaşi, de a oferi tuturor celor care trec prin zonă o pată de culoare şi bună dispoziţie", declară Alexandra Olteanu, Managing Director Initiative.

Initiative este una din cele mai mari reţele independente de media din lume, asigurând servicii specializate de planificare şi cumpărare de media, de strategie, consultanţă de media şi new media.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
XENOFON,
EVA RADU,
STRADĂ
/actualitate/singura-strada-in-trepte-din-bucuresti-readusa-la-viata-de-artista-eva-radu-foto-14698937
14698937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.