Criză fără precedent: Datele personale ale unei întregi ţări au fost publicate pe Internet

Postat la 23 septembrie 2019 639 afişări

Criză fără precedent: Datele personale ale unei întregi ţări au fost publicate pe Internet

Ecuadorul se confruntă cu o problemă informatică uriaşă, în contextul în care datele personale a peste 20 de milioane de oameni, printre care se numără şi şapte milioane de copii, au ajuns în mediul online printr-un server nesecurizat al unei companii locale de marketing şi analiză, scrie CNBC.

Populaţia Ecuadorului totalizează aproximativ 16.5 milioane de oameni, care ar fi putut deveni cu uşurinţă victimele breşei informatice. Biroul procurorului general de stat a declarat luni că inclusiv persoanele decedate ar putea fi cuantificate ca victime ale acestei crize.

Încă nu se cunoaşte cifra exactă a personelor afectate de scurgerea de date, dar se vehiculează că aceasta cuprinde o paletă destul de largă şi importantă de informaţii printre care se numără numele complete, datele de naştere, CNP-ul, numerele de identificare fiscală, informaţii privind locul de muncă şi numele membrilor familiilor de care aparţin victimele.

Breşa a fost descoperită atunci când firma de securitate informatică vpnMentor lucra la un proiect de rutină la începutul lunii septembrie.

Reprezentanţii vpnMentor au spus că echipele lor au identificat sursa breşei ca fiind un server localizat în Miami, Florida, care era deţinut de compania ecuadoriană Novaestrat.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
internet,
publicare,
informatica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.