Criza din Europa va duce la prăbuşire economică şi financiară şi tulburări sociale

Postat la 30 septembrie 2011 12 afişări

Criza datoriilor din Europa va duce anul viitor la prăbuşire economică şi financiară şi la tulburări sociale, potrivit analiştilor intervievaţi de Bloomberg, 72% dintre aceştia anticipând că un membru al zonei euro va renunţa la moneda unică în următorii cinci ani.

Circa trei sferturi dintre cei intervievaţi în această săptămână au spus că economia zonei euro va intra în recesiune în următoarele 12 luni, iar 53% cred că turbulenţele din sectorul bancar, împovărat de obligaţiuni guvernamentale, se vor înrăutăţi, potrivit sondajului realizat în rândul a 1.031 de investitori, analişti şi traderi din întreaga lume. Dintre respondenţi, 40% anticipează că uniunea monetară formată din 17 ţări va pierde cel puţin un membru anul viitor. Peste o treime dintre participanţi consideră că înrăutăţirea situaţiei datoriilor din Europa va influenţa negativ economia mondială anul viitor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
prabusire,
tulburari
/actualitate/criza-din-europa-va-duce-la-prabusire-economica-si-financiara-si-tulburari-sociale-8817542
8817542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.