Cristina Prună (USR): Zero Taxe pe salariul minim, o gură de oxigen nu doar pentru hotelieri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 aprilie 2021 241 afişări

Cristina Prună, deputat USR PLUS, afirmă că măsura care prevede ca primii 2.300 de lei să nu fie taxaţi ar reprezenta o gură de oxigen nu doar pentru hotelieri, ci pentru întreg sectorul HoReCa: „Realist ar fi implementarea din 2022”.

Cristina Prună (USR): Zero Taxe pe salariul minim, o gură de oxigen nu doar pentru hotelieri

„În aceste vremuri de pandemie, industria ospitalităţii a pierdut aproximativ 40% din angajaţi, care fie au plecat spre alte domenii, fie sunt în şomaj. Zero Taxe pe Salariul Minim (www.zerotaxe.ro), măsura propusă de USRPLUS în programul de guvernare, este solicitată de proprietarii de hoteluri din România. Ar fi o gură de oxigen nu doar pentru hotelieri, ci pentru întreg sectorul HoReCa. Realitatea este că industria HoReCa este una dintre cele mai afectate de pandemie. Hotelurile din Bucureşti au avut un grad de ocupare de 10-15%. Iar per total, sectorul de ospitalitate şi turism a scăzut cu 67,4% numai după primul val al pandemiei”, transmite Cristina Prună, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ea precizează că măsura USRPLUS prevede ca primii 2.300 de lei din salariu, echivalentul salariului minim pe economie, să nu mai fie taxat de stat.

Totodată, ea prezintă şi efectele acestei măsuri.

„Ridicarea acestei poveri fiscale de pe urma firmelor din industria HoReCa poate avea rezultate pe termen scurt, mediu şi lung precum: reducerea numărului de angajaţi disponibilizaţi din acest sector, educerea riscului de faliment al afacerilor mici şi mijlocii, plata unor salarii mai atractive prin care afacerile să-şi poată recupera foştii angajaţi sau să găsească alţii calificaţi, stoparea crizei de personal care a migrat spre alte domenii de activitate, dar şi prevenirea crizei de personal prevăzută pentru momentul aşteptatei reveniri economice şi asigurarea circuitului banilor în economie. Există ajutoare de salvare expres prevăzute pentru industria HoReCa. Acestea vor fi binevenite. Nu este însă suficient. Trebuie să începem să implementăm <zero taxe pe salariul minim> cât mai repede cu putinţă. Realist ar fi din 2022. Asta dacă vrem să relansăm cu adevărat aceasta industrie şi economia”, conchide parlamentarul USR PLUS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
horeca,
prună

ALEPH STORY: Ponderea contractelor de muncă plătite cu salariul minim a crescut de la 7,5% în 2011 la 31,5% în 2019. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.