Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii Musette, investesc într-un start-up din zona proiectelor de energie fotovoltaică în sectorul industrial

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 iunie 2023 141 afişări

Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii Musette, investesc într-un start-up din zona proiectelor de energie fotovoltaică în sectorul industrial

Cristina Bâtlan şi Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc în startup-ul Energoloop, fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu, şi care funcţionează sub forma unui hub fotovoltaic care oferă soluţii entru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial, dar şi pentru parcurile fotovoltaice.

Eduard Fariseu  a fost unul dintre tinerii antreprenori care au obţinut finanţare în cadrul emisiunii “Imperiul Leilor”, difuzată pe Pro TV.

Energoloop a fost înfiinţată în urmă cu 6 luni şi a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 MW, până la finalul anului fiind contractaţi încă 20 de megawaţi. Ţinta companiei pentru următorii doi ani este construcţia de cel puţin 100MW la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

Serviciul începe prin stabilirea, alături de management, a obiectivului de independenţă energetică, definind resursele de potenţial energetic disponibile şi oferind servicii complete de autorizare - proiectare, furnizare de echipamente, racordare, punere în funcţiune şi asistenţă în procesul de vânzare a energiei electrice produse.

„Având în vedere realitatea actuală din piaţă, cu facturi mari la energie, vrem să ajutăm companiile să devină independente energetic, iar Energoloop este o soluţie <<one-stop-shop>> de servicii complete şi adaptate la dimensiunea şi cerinţele fiecărui proiect în parte, economisind timp şi bani în acest proces. Practic, oferim posibilitatea unui preţ mai redus, cu amortizare integrală a investiţiei pentru consumatori într-un interval de 3 - 3,5 ani, soluţii de finanţare directe către noi, timp de execuţie mic şi acoperire naţională pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explică Eduard Fariseu, CEO şi co-fondator Energoloop, care deţine o specializare în energie regenerabilă şi peste 3 ani de experienţă în domeniu.

Eduard Fariseu este unul dintre tinerii antreprenori de la emisiunea “Imperiul Leilor” care au obţinut finanţare. Cristina Bâtlan şi Dr. Wargha Enayati, investitori în cadrul aceleiaşi emisiuni, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea afacerii Opvarmning, firma pe care o administrează împreună cu tatăl său şi care produce, la Teleşti, în judeţul Gorj, peleţi şi brichete din rumeguş pentru încălzirea locuinţelor. El a cerut 250.000 de euro pentru o nouă linie de producţie, în schimbul a 25% din afacere.

„Ca business angel, dincolo de zona de lifestyle şi sănătate, mă preocupă şi am obiective ambiţioase şi în zona de mediu în general, de energie verde, de reciclare. Cred cu tărie că oamenii din business care investesc acum timp şi resurse în zona sustenabilităţii vor fi mult mai câştigaţi în viitor. Îmi doresc să contribui la construcţia unui viitor nelimitat de verde şi sustenabil pentru generaţiile viitoare”, spune Cristina Bâtlan.

Brandul Musette a fost lansat în urmă cu peste 30 de ani, fondatorii având trei fabrici şi peste 600 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emisiune,
finantare,
proiecte,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.