Cristian Dumitrescu preia interimatul la şefia Senatului. Noul preşedinte va fi votat luni

Postat la 05 martie 2014 28 afişări

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) va prelua atribuţiile fostului preşedinte al acestei Camere, Crin Antonescu, după demisia acestuia şi vacantarea funcţiei sale, potrivit deciziei luate, miercuri, de conducerea Senatului.

Cristian Dumitrescu preia interimatul la şefia Senatului. Noul preşedinte va fi votat luni

 Anunţul a fost făcut de Cristian Dumitrescu la finalul sedinţei de miercuri dimineaţă a Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit acestuia, membrii conducerii Senatului au luat act de demisia lui Antonescu, depusă marţi seară, şi au constatat vacantarea funcţiei.

Conducerea Senatului stabileşte miercuri şi programul alegerii unui nou preşedinte al Senatului. În acest sens, grupurile parlamentare vor face propuneri de candidaturi pentru şefia Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare, noul preşedinte al Senatului va fi ales, în plen, în şedinţa de luni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului nu a apărut încă în Monitorul Oficial, iar decizia Parlamentului este semnată de un vicepreşedinte, ceea ce "poate fi un motiv de respingere" la Curtea Constituţională.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cristian-dumitrescu-preia-interimatul-la-sefia-senatului-noul-presedinte-va-fi-votat-luni-12201294
12201294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.