Creşte preţul la gaze pentru populaţie. Impactul pe factură: 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună

Postat la 10 ianuarie 2018 51 afişări

Gazele livrate pentru populaţie se scumpesc cu 5,6% începând de miercuri, 10 ianuarie, au estimat furnizorii de utilităţi din energie, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat un impact pe factura finală de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună.

Creşte preţul la gaze pentru populaţie. Impactul pe factură: 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună

„Majorarea costurilor de achiziţie a gazelor a determinat o creştere medie de aproximativ 5,6% a preţului final al gazelor pentru populaţie”, se arată într-un comunicat al ACUE - Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie.

„Impactul unitar în preţurile practicate de furnizori clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum”, a explicat şi ANRE.

„Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Acest procent de creştere variază de la un furnizor la altul”, a menţionat ACUE.

Cititi maim ulte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
gaze,
populatie,
crestere,
factura,
impact,
mediu,
pret,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.