Creditul de 22 mil. euro acordat de UniCredit Ţiriac pentru unul dintre cele mai luxoase proiecte rezidenţiale din Bucureşti va fi recuperat în proporţie de 80%

Autor: Cristina Cuncea Postat la 27 mai 2013 76 afişări

UniCredit Ţiriac Bank estimează că va recupera aproape 80% din creditul de 22 milioane de euro acordat dezvoltatorilor spanioli ai complexului Alia Apartments din zona Arcul de Triumf, prin vânzarea şi închirierea locuinţelor nevândute în ansamblul intrat în insolvenţă anul trecut.

Creditul de 22 mil. euro acordat de UniCredit Ţiriac pentru unul dintre cele mai luxoase proiecte rezidenţiale din Bucureşti va fi recuperat în proporţie de 80%

"Am avut acţionari străini care au conştientizat că nu sunt şanse să-şi recupereze investiţia. Am reuşit într-un an să vindem şi să închiriem 80 de apartamente. Mergând pe această strategie de vânzări, închirieri şi promoţii, estimăm că suma recuperată va fi de 17,2 milioane de euro. Expunerea noastră este de 22 milioane de euro", a declarat Mircea Cotiga, director recuperare şi prevenirea fraudelor bancare UniCredit Ţiriac Bank.

Ansamblul finalizat în 2010, după o investiţie de 50 milioane de euro realizată de firma Alia Inmobiliaria, este încadrat în categoria de lux şi cuprinde 124 de apartamente, dintre care la data intrării în insolvenţă erau vândute 40.

"Mai sunt de vânzare 20 de apartamente. Preţul mediu de vânzare este de 2.000 de euro/mp, astfel că cel mai ieftin apartament costă 100.000 de euro, iar cel mai scump, pentru care am bătut deja palma, este un milion de euro, un duplex la ultimul etaj", a adăugat Cotiga.

La finalizarea construcţiei, locuinţele în complex erau vândute cu 3.500-4.000 euro/mp.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNICREDIT ŢIRIAC,
CREDIT,
/actualitate/creditul-de-22-mil-euro-acordat-de-unicredit-tiriac-pentru-unul-dintre-cele-mai-luxoase-proiecte-rezidentiale-din-bucuresti-va-fi-recuperat-in-proportie-de-80-10904787
10904787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.