Craiova, desemnată European Best Easter Destination

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 aprilie 2023 342 afişări

Craiova, desemnată European Best Easter Destination

Craiova a fost desemnată European Best Easter Destination. În clasamentul întocmit de un site de profil, Craiova este urmată de Viena şi Zagreb. 

Potrivit europeanbestdestination.com, clasamentul celor mai bune destinaţii de Paşte este condus de Craiova, oraş urmat Viena, Zagreb, Roma, Praga, Colmar, Madeira, Edinburgh, Milano şi Valleta.

„Anul acesta descoperiţi lumea fantastică a lui Alice în Ţara Minunilor în cea mai bună destinaţie de Paşte din Europa! Craiova primăvara înfloreşte la propriu. Considerată odinioară capitala aristocraţiei din sudul României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile şi spaţiile publice. În perioada de Paşte şi de primăvară, în Parcul Nicolae Romanescu se derulează numeroase proiecte de regenerare urbană”, se arată pe site-ul competiţiei.

Conform acestuia, în Parcul Romanescu, clasat printre cele mai frumoase parcuri urbane din Europa, se găsesc sute de mii de lalele şi diferite alte flori. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont la începutul secolului XX, Parcul Romanescu a fost distins cu medalia de aur la Expoziţia Universală de la Paris din 1900. Acesta ocupă o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare şi este situat în partea de sud a Craiovei.

Călătorii care vin la Craiova îşi pot petrece timpul şi la evenimente precum Târgul de Paşte, deja o tradiţie în Craiova, organizat în fiecare an în Parcul Romanescu, unde pot găsi produse tradiţionale de sezon, produse handmade de la producători locali şi regionali, ateliere şi plimbări cu ponei pentru copii, un carusel şi un trenuleţ pentru copii etc, se arată pe site.

În decembrie 2022, Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta, Ungaria, şi Gdansk, Polonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
targ,
paste,
craiova,
desemnare,
clasament,
site

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.