COVID: FDA autorizează vaccinul de rapel Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 mai 2022 56 afişări

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul de rapel Pfizer anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11.

COVID: FDA autorizează vaccinul de rapel Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11

FDA a autorizat doza booster la cel puţin cinci luni de la finalizarea seriei de vaccinuri primare.

Pfizer a depus cererea în acest sens la sfârşitul lunii aprilie, când datele companiei arătau că o a treia doză de vaccin a crescut de 36 de ori anticorpii care luptă împotriva Omicron la acest grup de vârstă.

„Deşi în mare parte COVID-19 tinde să fie mai puţin sever la copii decât la adulţi, în valul Omicron au fost mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit de această boală şi au fost spitalizaţi, iar copiii pot avea, de asemenea, efecte pe termen lung, chiar şi în urma unei boli iniţial uşoare", a declarat marţi, într-un comunicat de presă, comisarul FDA, Dr. Robert Califf.

Studiile Departamentului de Sănătate din statul New York şi ale Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au constatat că eficacitatea a două doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani a scăzut substanţial în timpul valului Omicron, de la 68% la aproximativ 12%.

Cu toate acestea, două doze au continuat să ofere protecţie împotriva formelor grave ale bolii.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice i-au îndemnat pe americani să rămână la zi cu vaccinarea împotriva Covid-19, inclusiv cu toate dozele de rapel recomandate, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor, anunţă CNN.

O analiză recentă arată că pentru cei care au fost complet vaccinaţi şi au primit un rapel în februarie, riscul de a muri din cauza COVID a fost de 20 de ori mai mic decât pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de 12 ani şi peste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fda,
pfizer,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.