Covid-19 se întoarce! Arcturus, varianta extrem de contagioasă, care produce un nou val de infecţii în întreaga lume

Postat la 21 aprilie 2023 714 afişări

Covid-19 se întoarce! Arcturus, varianta extrem de contagioasă, care produce un nou val de infecţii în întreaga lume

Covid-19 se întoarce! Arcturus este o variantă extrem de contagioasă, care produce un nou val de infecţii în întreaga lume. Noua subvariantă  stârneşte îngrijorarea specialiştilor, iar subvarianta face deja probleme în India şi în Rusia, dar a fost identificată în mai multe state din Europa, dar şi din afara ei.

Subvarianta Arcturus este derivată din Omicron şi este considerată la fel de infecţioasă. Specialiştii de la OMS o monitorizează încă de la finalul lunii ianuarie, fiind o ”variantă sub supraveghere”.

Potrivit dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, noua variantă este în circulaţie de câteva luni. ”Nu am văzut o schimbare a gravităţii la nivel de individ sau populaţie, dar de aceea avem aceste sisteme în vigoare. Are o mutaţie suplimentară în proteina Spike care, în studiile de laborator, arată o infecţiozitate crescută, precum şi o potenţială patogenitate crescută“, a spus expertul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
varianta,
infectii,
india

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.