Cota unică de impozit, acum şi în SUA

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 octombrie 2011 173 afişări

Încă un candidat la nominalizarea republicanilor pentru prezidenţialele din SUA, guvernatorul de Texas Rick Perry, propune o cotă unică de impozit pe venit: 20%. Mai mult, ca să nu rămână în urmă, şi Mitt Romney, candidatul cu şansele teoretice cele mai mari, a anunţat că are în vedere introducerea la un moment dat a unei cote unice.

Magnatul media Steve Forbes, care a insistat pe cota unică şi în propriile sale campanii pentru nominalizare la candidatura republicană, din 1996 şi 2000, s-a raliat cu toate forţele variantei lui Rick Perry, numind-o "cel mai interesant plan de la Reagan încoace".

Herman Cain, fostul CEO al companiei Godfather's Pizza, a propus un impozit unic pe venit de 9%, o taxă unică de 9% pe vânzările pe piaţa internă şi un impozit unic de 9% pe profitul companiilor. Reforma lui fiscală ar însemna o reducere masivă de impozite pentru americanii cu venituri mari, adică exact opusul a ceea ce vor democraţii.

Atât Cain, cât şi Perry au promis însă măsuri de protejare a familiilor cu venituri mici, care ar plăti sume mai mari la fisc în varianta cotei unice; coroborat cu faptul că americanii bogaţi sunt din start avantajaţi de o cotă unică, povara fiscală cea mai mare ar cădea tot pe clasa medie, lucru neconvenabil pentru o categorie importantă a electoratului vizat de republicani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cota-unica-de-impozit-acum-si-in-sua-8917947
8917947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.