Costa Rica, prima ţară din lume în care vaccinul anti-COVID-19 va fi obligatoriu pentru copiii mici

Autor: Laura Buciu Postat la 06 noiembrie 2021 174 afişări

Costa Rica, prima ţară din lume în care vaccinul anti-COVID-19 va fi obligatoriu pentru copiii mici

Costa Rica devine prima ţară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copiii sub 12 ani. În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze de vaccin, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Costa Rica devine prima ţară din lume în care s-a impus obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru copii, potrivit BBC.

Astfel, vaccinul anti-COVID-19 se va alătura listei extinse de vaccinuri de bază pentru copii care sunt deja impuse prin lege, au spus oficialii din domeniul sănătăţii.

Costa Rica a semnat un acord cu Pfizer pentru a obţine doze cu care să înceapă vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani din luna martie 2022.

La începutul acestei săptămâni, organismele americane de reglementare în domeniul sănătăţii au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Acordul dintre Costa Rica şi Pfizer prevede ca ţara să primească 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor celor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care urmează să fie administrată populaţiei în vârstă şi persoanelor imunodeprimate.

Până în prezent, aproximativ 55% dintre persoanele eligibile au fost complet vaccinate în Costa Rica. Peste 70% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani au primit până acum cel puţin o doză de vaccin, spun oficialii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
costa rica,
copil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.