Cosmote şi Romtelecom, venituri în scădere în al doilea trimestru

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 11 august 2013 104 afişări

Cosmote şi Romtelecom, companii de comunicaţii mobile şi fixe controlate de grupul elen OTE, au înregistrat în al doilea trimestru venituri cumulate de 260,1 mil. euro, în scădere cu 3,7% faţă de anul anterior, pe fondul "competiţiei acerbe şi al contextului economic dificil", al reducerii veniturilor din telefonia fixă şi al impactului negativ provocat de scăderea "aspră", cu 40%, a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă.

Cosmote şi Romtelecom, venituri în scădere în al doilea trimestru

Cei doi operatori au avut împreună un profit operaţional (EBITDA) de 64,49 mil. euro, mai mic cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. "Trimestrul al doilea din 2013 a fost definit de o constantă competiţie acerbă şi de praguri de reglementare care au avut un impact direct asupra businessului", a declarat Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote. Rezultatele au fost influenţate şi de "contextul economic dificil şi măsurile aspre de reglementare", potrivit oficialilor de la Cosmote.

Veniturile Romtelecom au coborât în trimestrul al doilea de la 156,3 milioane euro la 148,7 milioane euro, iar EBITDA a scăzut de la 40,4 milioane euro la 33,5 milioane euro. Veniturile Cosmote au scăzut uşor, la 111,4 mil. euro, dar marja EBITDA a urcat de la 25,6% la 27%, reprezentând o îmbunătăţire de 1,4% faţă de trimestrul al doilea al anului trecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cosmote-si-romtelecom-venituri-in-scadere-in-al-doilea-trimestru-11244732
11244732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.