Cosmarul noroiului rosu din Ungaria nu s-a terminat

Postat la 24 octombrie 2010 15 afişări

Guvernul ungar a extins pana la sfarsitul anului starea de urgenta declarata in trei judete din vestul Ungariei, dupa ce trei sate au fost inundate cu noroi rosu, la inceputul lui octombrie.

Legislatia ungara autorizeaza Guvernul sa declare stare de urgenta pentru maximum 14 zile, iar prelungirea acestui termen este de competenta Parlamentului, care si-a dat deja acordul.

Argumentand in favoarea prelungirii starii de urgenta, comisarul guvernamental Gyorgy Bakondi, directorul Autoritatii Nationale pentru Managementul Dezastrelor, a declarat ca problemele care trebuie solutionate in zona afectata de poluare necesita prezenta prelungita a echipamentelor speciale apartinand fortelor armate.

La 4 octombrie, sute de metri cubi de noroi rosu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, exploatata de grupul ungar MAL, poluand o suprafata de 40 de kilometri patrati si distrugand ecosistemul raurilor Torna si Marcal. Acesta a ajuns sub o forma diluata in Raba, afluentul direct al Dunarii, apoi chiar in fluviu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
Ungaria,
poluare,
stare de urgenta,
inundatie,
noroi
/actualitate/cosmarul-noroiului-rosu-din-ungaria-nu-s-a-terminat-7544454
7544454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.