Coreea de Sud si SUA au lansat manevrele militare comune

Postat la 16 august 2010 18 afişări

Coreea de Sud si Statele Unite au lansat luni o noua serie de manevre militare comune, la care participa 56.000 de militari sud-coreeni si 30.000 americani, in pofida amenintarilor Coreei de Nord privind posibile represalii, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii.

Exercitiul, prevazut sa dureze zece zile, face parte dintr-o serie de manevre lansate de Seul - separat sau in comun cu Statele Unite - in urma scufundarii uneia dintre corvetele sale in martie, gest pe care o comisie de ancheta internationala il imputa unei torpile nord-coreene.

Scufundarea corvetei Cheonan, la 26 martie, intr-o zona maritima frontaliera, care s-a soldat cu moartea a 46 de marinari sud-coreeni, a crescut considerabil tensiunile intre cele doua Corei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Coreea de Nord,
SUA,
militar,
manevre
/actualitate/coreea-de-sud-si-sua-au-lansat-manevrele-militare-comune-6909128
6909128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.