Coreea de Nord a prezentat CONDIŢII pentru reluarea dialogului cu SUA şi Coreea de Sud. Seulul a respins solicitările

Postat la 18 aprilie 2013 19 afişări

Coreea de Nord a întocmit joi o listă cu condiţii în vederea unei reluări a dialogului cu vecinul său de la sud şi cu Statele Unite, între care figurează retragerea sancţiunilor ONU şi încetarea manevrelor militare comune americano-sud-coreene, condiţii respinse de Seul.

Coreea de Nord a prezentat CONDIŢII pentru reluarea dialogului cu SUA şi Coreea de Sud. Seulul a respins solicitările

 "Dacă inamicii (adică) Statele Unite şi (Coreea de) Sud (...) vor cu adevărat dialogul şi negocierea, ei ar trebui să adopte aceste măsuri", a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională nord-coreeană într-un comunicat.

Coreea de Sud a calificat joi ca "de neînţeles" condiţiile impuse de către Coreea de Nord în vederea reluării dialogului cu Seulul şi Washingtonul şi a îndemnat Phenianul să opteze pentru schimburi cu comunitatea internaţională şi să înceteze să formuleze solicitări "absurde".

"Cererile Coreei de Nord sunt complet de neînţeles. Este absurd", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean de Externe, comentând solicitarea Phenianului de retragere a sancţiunilor ONU.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-a-prezentat-conditii-pentru-reluarea-dialogului-cu-sua-si-coreea-de-sud-seulul-a-respins-solicitarile-10762404
10762404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.