COPLATA la externare se aplică de mâine. Ce taxe vor plăti pacienţii în spitalele bucureştene

Postat la 31 martie 2013 25 afişări

Coplata la externare - care va intra în vigoare luni, potrivit noului contract cadru - va fi de 10 lei în câteva spitale bucureştene, în timp ce alte unităţi sanitare încă analizează situaţia, considerând că nu le pot lua bani bolnavilor cu venituri foarte mici.

COPLATA la externare se aplică de mâine. Ce taxe vor plăti pacienţii în spitalele bucureştene

 COPLATA la externare este prevăzută în Contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în perioada 2013-2014, valoarea acesteia urmând să fie stabilită de către fiecare spital în parte, dar nu la mai puţin de cinci lei şi nu mai mult de 10.

Altfel spus, pacienţii vor plăti la externare, indiferent de durata spitalizării, între cinci şi 10 lei.

În Bucureşti, unele spitale au stabilit coplata la 10 lei, printre acestea fiind Spitalul Floreasca, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul "Sf. Maria".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coplata-la-externare-se-aplica-de-maine-ce-taxe-vor-plati-pacientii-in-spitalele-bucurestene-10702163
10702163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.