Copiii din Statele Unite au cel mai mare risc de a muri înainte de maturitate decât în orice altă ţară bogată.

Postat la 11 ianuarie 2018 420 afişări

Un copil născut în Statele Unite are cu 70% mai multe şanse să moară înainte de a ajunge la maturitate decât în orice altă ţară bogată, potrivit unui studiu semnat de Ashish Thakrar şi publicat în Health Affairs.

Copiii din Statele Unite au cel mai mare risc de a muri înainte de maturitate decât în orice altă ţară bogată.

Începând cu 1961, sărăcia din America a dus la moartea a peste 600.000 de copii. "În celelalte state bogate pe care le-am luat în calcul, rata deceselor infantile e mai mică decât acum 50 de ani", notează autorul. "Cu toate acestea, în Statele Unite mor mai mulţi copii decât în orice altă ţară similară."

 

Între 2001 şi 2010, riscul decesului la copii era, în Statele Unite, cu 76% mai mare decât în alte ţări cu condiţii similare. Printre statele comparate în studiu se numără Canada, Australia, Franţa, Suedia şi Marea Britanie.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.