Iohannis: E necesară dezvoltarea educaţiei pentru a evita haosul legislativ şi anularea reformelor

Postat la 10 ianuarie 2018 61 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri, la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei de decorare a unor instituţii de învăţământ, că este necesară dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni şi strategii „pentru a evita haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câţiva ani”.

Iohannis: E necesară dezvoltarea educaţiei pentru a evita haosul legislativ şi anularea reformelor

„Se discută încă prea puţin despre învăţământ în spaţiul public. Totuşi, educaţia şi cercetarea sunt două domenii cheie care au contribuit semnificativ la desăvârşirea Marii Uniri din 1918 şi continuă să aibă un rol important în modernizarea României. Mărturie în acest sens stă numărul mare de şcoli şi licee care îşi sărbătoresc centenarul. Şcoala trebuie să contribuie la prosperitate şi la reducerea inegalităţii, să formeze absolvenţi pregătiţi pentru piaţa muncii şi cetăţeni activi în viaţa comunităţii şi în viaţa statului. Dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni şi a unei strategii este necesară pentru a evita haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câţiva ani distanţă”, a susţinut Iohannis.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.