Copacii stau în calea Tesla

Autor: Ioana Matei Postat la 24 februarie 2020 93 afişări

O instanţă din Germania a cerut companiei americane Tesla să nu mai cureţe teren forestier în apropiere de Berlin pentru construirea primei sale fabrici de maşini şi baterii pentru maşini electrice, o decizie considerată a fi o victorie pentru activiştii de mediu, potrivit The Guardian.

Copacii stau în calea Tesla

Producătorul american de autovehicule electrice şi-a anunţat în luna noiembrie a anului trecut intenţia de a construi o gigafabrică în Grunheide, în statul Brandenburg din estul Germaniei.

Hotărârea judecătorească vine după ce autorităţile de mediu au dat undă verde pentru a curăţa 92 de hectare de pădure pentru uzină. Plângerea a fost depusă de un grup ecologist local, numit Gruene Liga Brandenburg (Liga Verde Brandenburg). Sute de localnici au protestat faţă de ameninţarea pe care fabrica o reprezintă pentru fauna sălbatică locală şi aprovizionarea cu apă. Tesla are în prezent două gigafabrici, în Statele Unite şi una în Shanghai, China.

Anul acesta, Tesla a depăşit grupul Volkswagen ca valoare de piaţă, devenind al doilea cel mai valoros constructor auto din lume, după ce acţiunile sale au crescut puternic ducând compania lui Elon Musk la peste 100 de miliarde de dolari, informează BBC.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.